Na het verkrijgen van goedkeuring van de AFM, is ons factuurfinancieringsplatform nu algemeen beschikbaar voor Nederlandse ondernemers

Nederland heeft een grote markt voor factuur financiering. Meer en meer ondernemers gebruiken alternatieve financieringsoplossingen. En vanwege de actuele situatie ontstaan door de COVID/19 uitbraak, is elke ondernemer op zoek naar manieren om snel een uitbreiding van zijn werkkapitaal te realiseren.

Na uitgebreide succesvolle tests en de hierop volgende goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten, zijn wij blij en verheugd om ons factuurfinancieringsplatform per direct beschikbaar te kunnen stellen aan alle in Nederland gevestigde ondernemers. We hebben de nieuwste technologieën, zoals blockchain en kunstmatige intelligentie, toegepast om een veiliger, eenvoudiger, sneller en vooral goedkopere oplossing voor factuurfinanciering aan te kunnen bieden. Wij zijn er van overtuigd dat we via ons platform ondernemers helpen hun liquiditeit te verruimen en ze zo beter door deze moeilijke tijden te loodsen. 

De belangrijkste kenmerken van het platform: 

 • Op ons platform vinden ondernemers en financiers elkaar 
 • Lening worden verstrekt op basis van verzonden facturen 
 • De aanvraag wordt binnen 24 uur afgehandeld 
 • Leningen hebben een maximale looptijd van 3 maanden 
 • Rente percentage vanaf 0.75% per maand
 • De provisie voor het platform bedraagt 1,25% per succesvolle afgesloten lening
 • Lening vanaf € 1.000
 • Geen minimale volume verplichtingen
 • De eind klant wordt niet geïnformeerd. Het is geen factoring 
  Iedere ondernemer die is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en die minimaal 2 jaar in bedrijf is, kan een aanvraag doen. 

Hoewel ons initiële plan was om leningen tot € 1 miljoen per ondernemer via ons platform te verstrekken, hebben wij vanwege de veranderde omstandigheden besloten om de hoogte van de lening te beperken tot € 50.000 om hiermee het beschikbare kapitaal bij meer ondernemers in te kunnen zetten. Gedurende de eerste paar maanden zullen ondernemers, om voor de lening in aanmerking te kunnen komen, zich dienen te registreren via hun accountant of financieel adviseur. Wij zijn hiervoor al een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal accountants en adviseurs, waaronder Credion, 216 Accountants, Minox en NL!Investeert en breiden dit netwerk gestaag uit. 

Wat zeggen onze gebruikers en partners over ons 

“De snelheid waarmee aanvragen worden behandeld, de hoge mate van veiligheid en de competitieve rente tarieven, zorgen ervoor dat onze klanten die behoefte hebben aan een snelle uitbreiding van hun korte termijn werkkapitaal, hier op zeer korte termijn over kunnen beschikken. Finturi pakt factuurfinanciering op een heel transparante en effectieve manier aan”, aldus Hans Hameetman, accountant bij 216 Accountants. 

“Het meest interessant aan Finturi vind ik de mogelijkheid om ook facturen van niet meer dan € 1.000 te kunnen financieren. En dat tegen een aantrekkelijke rente en transparante kosten. Wat ik ook belangrijk vind is dat mijn klanten niet geïnformeerd worden en ik de controle volledig zelf houd. Ze zijn snel, de support is goed, ik kan Finturi van harte aanbevelen”, Dutch Bedrijf Owner.